CuracaoSPORT
CuracaoSPORT.com

Bellisima sluit 2013 af en opent 2014 in nieuwe stijl

Grootste wielervereninging van Curacao, Klup di Siklismo Bellisima, heeft met een Nieuwjaarsreceptie het nieuwe jaar ingeluid. Door de Bellisianen zijn er duizenden kilometers gereden, op de weg, off road, in trainingen, tochten en wedstrijden. Voorzitter Gerard Karelse somde de Bellisima successen van 2013 op. Onder andere is Laurens Keesen in roadbiking overall winnaar van de ENNIA Bike Classic, Marlies Kort en Niek Herben zijn Nationaal Kampioen MTB, Jan van Egmond is als eerste geeindigd in het Girobank Klassement MTB, Olaf Komdeur heeft deelgenomen aan de Ironman (Triathlon van 3.9km zwemmen, 180km fietsen en 42.2 km lopen) in  Cozumel (Mexico) en gefinished in 11 uur. Katja Vogels en Carine Jansch hebben deelgenomen aan de halve Ironman in Miami. Ook is de Pico Aguila in Venezuela beklommen. Een col van de extreme buitencategorie. Een klim van 83 km beginnend vanaf een hoogte van 600 naar een hoogte van 4100 meter in ijle lucht en ijzige kou. Patrick Thissen, Guido Kibbelaar en Henk van de Huls hebben deze extreem hoge top gehaald in 7 uur. Meerdere Bellisianen hebben aan MTB tochten in Chili en North Carolina (USA) deelgenomen.

Het Bellisima Club Kampioenschap Roadbike is dit jaar wederom gewonnen door Marlies Kort en Laurens Keesen. Bij de MTB zijn Carine Jansch en Jan van Egmond de kampioenen.

Nieuwe stijl

Bellisima start het 2014 ambitieus en presenteerde aan de leden en sponsors het  nieuwe tenue voor de komende 2 jaar. Het nieuwe tenue heeft 4 uitvoeringen: een outfit voor recreatief sporten, een wedstrijd-outfit, een triathlon-outfit en een aerodynomische outfit voor tijdritten. Voor het materiaal is gekozen voor de beste kwaliteit die ook het best past in dit klimaat. Het nieuwe tenue is mogelijk gemaakt door 18 sponsors die Bellisima graag ondersteunen. Dit zijn: Fria, Trustmoore, Inter-Assure, Kleinmoedig Notaris, BMW, PRGV, Candybox, Atlas, Swiss Sense, Firgos, Cunningham & Lindsey, Techniek & Design, VanEpsKunnemanVanDoorne, Funchi Fresku, Uralco, CTM Trust, Durex en Impacto.

Foto 2 Bellisima 2014- 3 uitvoeringen tenue

Het nieuwe wielrenseizoen begint na de Carnaval met de Oost-West Race, maar de trainingen en recreatieve tochten zijn nu al op meerdere dagen in de week. Op de zaterdagochtend wordt zowel door de MTB-ers als Roadbikers gereden en komt men bij het clubhuis aan de Bellisimaweg samen. Voor meer informatie over Bellisima en lidmaatschap: www.curacaosport.com/bellisima