CuracaoSPORT
CuracaoSPORT.com

Curaçao gaat voor volgende ronde kwalificatie WK volleybal

VOLLEYBAL — Vorig jaar in mei kwalificeerden de Curaçaose volleybaldames zich in de US Virgin Islands voor de tweede kwalificatieronde. Toen hadden zij nog geen idee dat ze die tweede ronde in eigen huis zouden gaan afwerken. Evenals de heren, in december 2012, treden de dames aan in de International School, alwaar ze het op gaan nemen tegen de dames van Antigua, Belize en St. Lucia.

Voor de mannen bracht het spelen in de International School geluk. Zij wisten zich met de Bahamas ook voor de volgende kwalificatieronde te plaatsen.

 

Het Wereldkampioenschap voor de dames wordt in 2014 gehouden in Italië (voor de mannen in Polen), maar om eventueel daar te geraken is er nog een lange weg te gaan. Die weg loopt dus via de International School, alwaar de dames op 17, 18 en 19 mei dienen aan te treden tegen de beste volleybalsters van Antigua, Belize en St. Lucia.

 

Eén van die landen moeten de dames achter zich zien te houden om in de volgende ronde te geraken. Dat lijkt op voorhand geen al te zware opgave. De coaches Henry Delfina en Remo Martha zijn al druk bezig met de voorbereidingen op het toernooi en hebben hun selectie al rond. Ze selecteerden zes spelers van vicekampioen Stakamahkchi: Maya Gomez, Shurdelys Meulens, Ghislaine St. Hilaire, Christine Anthony, Neysa Hooi en Joanne Dania. Kampioen Shuatanari is hofleverancier met zeven internationals: Sonela Phillips, Lianne van Beek, Durenne Rosalina, Julady Celestina, Rayanalies Allee, Geraldine Gregorius en Judeska Franciska, terwijl Watakeli (Lisdemarja Camelia), Hurricane (Samira Luis) en Watakeli (Tracy Apostel) ieder één speelster afstaan aan de nationale ploeg.

 

Christine Anthony en Neysha Hooi studeren in het buitenland en komen speciaal over om voor de nationale ploeg uit te komen in dit WK-kwalificatietoernooi. Anthony werd op haar school, de University of North Carolina, onlangs uitgeroepen tot meest waardevolle speelster van het seizoen.

 

Bron: http://www.amigoe.com