CuracaoSPORT
CuracaoSPORT.com

Curacaose Zeilster van Aanholt vlaggendrager Youth Olympics

Curacaose Zeilster Odile van Aanholt vlaggendrager Jeugd Olympische Spelen in Nanjing

Zeilster Odile van Aanholt is door chef de mission Mark Huizinga gevraagd om bij de opening van de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing de Nederlandse vlag te dragen. De openingsceremonie vindt plaats op zaterdag 16 augustus.

Van Aanholt is Europees en wereldkampioene in de Byte CII klasse. Mark Huizinga: “Odile is een goede vertegenwoordigster van de nieuwe generatie Nederlandse toptalenten. Jong, ambitieus en een krachtige uitstraling. Ze is al Europees en wereldkampioene in een internationale, maar ook oerhollandse sport. Ze werkt nu toe naar het volgende sportieve piekmoment: de YOG in Nanjing.”

De zestienjarige Van Aanholt, geboren op Curaçao, werd vorig jaar al Europees kampioen in de relatief nieuwe Byte CII klasse. Dit voorjaar stak ze op het wereldkampioenschap met kop en schouders boven haar concurrenten uit en ging ze opnieuw met de titel aan de haal.

Nanjing_2014_Summer_Youth_Olympics_Logo

 

 

 

 

Odile van Aanholt komt uit een echte zeilfamilie. Bij de eerste Jeugd Olympische Spelen in 2010 in Singapore won broer Just van Aanholt het brons voor de Nederlandse Antillen. Zus Philipine van Aanholt nam deel aan de Olympische Spelen in Londen in 2012 als onafhankelijk atleet onder de Olympische vlag. Vader Cor van Aanholt zeilde voor de Nederlandse Antillen bij de Olympische Spelen van Sydney in 2000.

 

 

 

 

Bron: NOC*NSF