CuracaoSPORT
CuracaoSPORT.com

De Maar wint Coral Estate Polar Classic

BIKING — Op Bándabou werd afgelopen zondag alweer de 8e editie van de Coral Estate Polar Classic verreden. Maar liefst 85 mountainbikers meldden zich aan de start. Winnaar dit jaar werd wederom Marc de Maar, die deel uitmaakt van het Amerikaanse equipe United Healthcare.

Ook dit jaar had de organisatie weer gezorgd voor een mooi en spectaculair parcours. Jong en oud, van prof tot beginner, streden om de podiumplekken. Grote kracht van de wedstrijd was een toegankelijk parcours voor beginners maar toch ook uitdagend genoeg voor profs. Afhankelijk van leeftijd en niveau werden verschillende rondes van het acht kilometer lange parcours afgelegd.

Coral Estate Salesmanager Jan-Peter Klijn reed dit jaar ook voor het eerst mee in de Classic. “Nog niet zo heel lang geleden ben ik samen met mijn vrouw Milly begonnen met trainen. Wij hadden nooit gedacht om in zo’n korte tijd deel te kunnen nemen aan een wedstrijd. Doordat je je veilig voelde en het parcours goed te rijden was hadden wij vanmiddag de kans ons te meten met echte profs. In één woord, geweldig!” Zowel Jan Peter als zijn vrouw wisten de finish te halen.

In tegenstelling tot voorgaande edities was het dit jaar droog, wat snelle rondetijden opleverde. Na twee rondes vormde er zich een kopgroep bij de elite, bestaande uit Ito Camelia, Barry Bakker, Marc de Maar en de jonge talentvolle Stijn Watkis. Pas in de laatste van de vijf af te leggen ronden wist De Maar te ontsnappen en zo naar de zege te soleren. Watkis (2e) en Camelia (3e) moesten vervolgens nog alle zeilen bijzetten om de ‘good old’ Barry Bakker van het podium te houden.

Bij de dames liet Lisa Groothuisheidkamp zoals verwacht wederom van zich spreken. Ze wist zonder al te veel problemen de zege voor zich op te eisen. Op het podium werd zij bijgestaan door Katja Vogels (2e) en Gerda Fokker (3e).

Tijdens de podiumceremonie op het strand van restaurant Karakter werden dit jaar mooie prijzen beschikbaar gesteld in de vorm van Dasia Cycling waardecheques. Eigenaar Barry Bakker (winnaar Submasters) stond zijn eigen cheque af aan de pas 14-jarige deelnemer Kenroy Francisca.

De mooie woorden die Bakker sprak op het podium waren voor andere prijswinnaars reden genoeg om ook hun cheque af te staan aan dit grote talent. Bakker, groot wielerliefhebber en ambassadeur van het wielrennen op het eiland, lichtte na afloop toe: “Kenroy is een groot talent. Wielrennen is een dure sport en helaas heeft niet alle jeugd de middelen om deze sport te kunnen bekostigen. Ik heb grote bewondering voor zijn inzet en ben heilig overtuigd van zijn talent. Ik wil voorkomen dat hij door gebrek aan middelen zijn favoriete sport niet langer kan uitoefenen. Of om in wielertermen te spreken: het is een duwtje in de rug.”

Bron: www.amigoe.com