CuracaoSPORT
CuracaoSPORT.com

De Windt in top 10 PWA

Rafael de Windt, Curacaosch professioneel freestyle windsurfer in top 10 tijdens PWA wedstrijden in FuerteVentura.

Nadat de Curacaosche windsurfer Rafael de Windt in 2013 was geslaagd voor zijn VWO diploma (Peter Stuyvesant College) had hij besloten zich een jaar alleen te focussen op zijn passie het freestyle windsurfen om zich met de professionele wereldtop te kunnen meten. Hij heeft zich afgelopen jaar onder andere voorbereid in Brazilie, Hawaii en natuurlijk Bonaire en Curacao. Dit heeft geresulteerd in een welverdiende 9e plaats in de professionele windsurfing wereld tour stop afgelopen week in Fuerteventura (Canarische eilanden). Waar de Bonairianen al enige jaren hoog scoren in de top 10 van de Professional Windsurfing Association (PWA) world tour is het voor het eerst dat een Curacaosche windsurfer zo hoog scoort tijdens deze windsurfwedstrijden.

UoC35yrs0002

Op dit moment staat hij 14e in de overal ranking van de PWA freestyle world tour met nog een stop (wedstrijd) te gaan. De laatste stop in in Sylt (Duitsland) en vindt plaats van 26 september tot 5 oktober. Fuerteventura was voor de Curacaosche surfer Aron Etmon zijn eerste PWA ervaring.

rafael actie fuerteventura- foto pwa

Rafael de Windt is international teamrider for Hot Sails Maui (Hawaii) , F2 boards (Duitsland), Makani Fins (Canada) en Reptile Mast (Italie). Naast wedstrijden houdt zich voor deze merken ook bezig met de ontwikkeling en het testen van materiaal. Lokaal wordt hij ondersteund door zijn hoofdsponsor NuCapital Inc.(windenergie) en natuurlijk door Windsurfing Curaçao.
Rafael zal in september starten met zijn studie geneeskunde aan de Erasmus universiteit in Rotterdam en de komende jaren zijn windsurf carrière gaan combineren met zijn medicijnen studie.

UoC35yrs0001