CuracaoSPORT
CuracaoSPORT.com

Fina erkent Curaçaose zwembond

ZWEMMEN — De mondiale zwembond, de Fédération Internationale de Natation (Fina), heeft door middel van een vermelding in de agenda van een bondsvergadering laten weten de Curaçaose zwembond, Federation Akuatiko Kòrsou, officieel te erkennen.

Voor de Curaçaose zwemmers is dat geweldig nieuws. Ze kunnen nu onder de vlag van Curaçao meedoen – indien ze zich kwalificeren of waar ze voor worden uitgenodigd – aan alle internationale zwemtoernooien ter wereld. Voorzitter Haydee Gijsbertha: “Het is sneller gegaan dan ik had verwacht. Begin deze maand nog sprak ik met de voorzitter van de Central American and Caribbean Amateur Swimming Confederation (CCCAN) in Costa Rica en hij zei me dat hij verwachtte dat de aanvraag gehonoreerd zou worden, maar dat hij niet wist wanneer precies het bekend gemaakt zou worden. Gisteren kwam ineens een e-mail van hem binnen met de bevestiging van het nieuws dat al te lezen was in de agenda van de bondsvergadering van de Fina in Barcelona.”

De zwembond van Curaçao voegt zich zo bij een aantal sportbonden die ook al erkend worden door hun mondiale bond. Het betekent echter niet dat Curaçaose zwemmers aan de Olympische Spelen mee kunnen doen onder eigen vlag. Het Internationaal Olympisch Comité erkent Curaçao niet als onafhankelijke natie.

 

Bron: http://www.amigoe.com