CuracaoSPORT
CuracaoSPORT.com

Philipine van Aanholt wint goud op de Centraalamerikaanse en Caribische Spelen

In Veracruz, Mexico kreeg afgelopen weekend Philipine van Aanholt (22) de gouden medaille omgehangen voor haar overwinning in de Laser Radial Klasse. De vooraf als favoriet bestempelde Venezolaanse en Guatamalteekse zeilsters, elk met een mooie staat van dienst, moesten genoegen nemen met respectievelijk zilver en brons. Van Aanholt die vanaf haar prille jeugd actief was bij Youth Sailing Curaçao (YSCO) zeilde afgelopen week 10 voortreffelijke races in de Golf van Mexico, hiervan won ze er 3 won en eindigde verder altijd in de top 5. Overduidelijk was dat zij, meer dan het geval bij de andere 14 dames, de continu veranderende omstandigheden gedurende de week de baas was.

Philipine van Aanholt goldmedal

De wind varierde in kracht tussen de 6 en de wel 33 knopen, waardoor de individuele scores van de concurrenten uiteindelijk behoorlijk uit een liepen. Van Aanholts voorsprong was bij aanvang van de laatste racedag zodanig dat de overwinnig met nog een race te gaan al vast stond. De zeilster die tegenwoordig uit komt voor Aruba, heeft na haar deelname aan de Olympische Spelen van Londen ook veel aandacht besteed aan haar studie bedrijfskunde in Groningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Philipine van Aanholt (ARU) first position

Van de zomer behaalde zij met succes haar bachelorsgraad en sindsdien wordt er weer heel veel gezeild. Voorafgaand aan de Spelen in Mexico werkte ze op het Spaanse Water en voor de Curaçaose kust een zwaar trainingsprogramma af. Als onderdeel van haar trainingsprogramma, nam ze met succes deel aan het Nationaal Kampioenschap Sunfish, waar ze als derde eindigde en won ze in de Laserklasse de Open Sail and Surf 2014. Met haar overwinning in Mexico, waarbij ze de favorieten met gemak voor bleef, geeft ze een duidelijk signaal af aan de internationale zeiltop, namelijk dat er de komende jaren rekening met haar gehouden dient te worden.