CuracaoSPORT
CuracaoSPORT.com

Siliee bij FIFA Congres Madrid

Elke drie jaar organiseert FIFA een congres voor haar instructeurs om de ontwikkelingen te analyseren en te bespreken en ervaringen uit te wisselen. Op dit congres komen vertegenwoordigers van alle confederaties van de wereld bij elkaar, te weten UEFA – CONCACAF – CAF – CONMEBOL – OFC.

Etienne Siliee was aanwezig als een van de afgevaardigden uit de CONCACAF-regio. Alle afgevaardigden hielden een presentatie over de uitdagingen in hun regio en hun best-practices.

Dit congres vond plaats in Madrid, in het ontwikkelingscentrum van de Spaanse Voetbalbond alwaar ook een voetbalacademie is gehuisvest. Behalve presentaties werden er ook lessen en demonstraties verzorgd. Onder andere werden de volgende onderwerpen behandeld: grassroots ontwikkeling, methodologie van sportinstructie, bestuur van voetbalorganisaties, ontwikkelingsprogramma’s voor jongeren middels de ontwikkelingspiramide, voetbalfestivals en academies voor elite players. Enkele zaken werden in de praktijk gedemonstreerd op de voetbalacademie van Madrid.

Foto’s:

– Etienne Siliee in een praktijksituatie met de jeugd van Madrid
– De vertegenwoordigers van CONCACAF
– Groepsfoto alle deelnemers

groepsfoto fifa instructors Madrid praktijk festival