CuracaoSPORT
CuracaoSPORT.com

Spectaculair Kampioenschap Youth Sailing Curacao

Bérénos (Optimist klasse) en Bongaertz (Laser Radial klasse) kampioenen 2015

 

Dit weekend werd er op het Spaanse Water gestreden om het kampioenschap van Youth Sailing Curacao (YSCO). Bijna 50 leden hadden zich ingeschreven en streden in twee bootklassen om de prijzen. De jeugd tot 15 jaar voer in de Optimist en de jongeren tot 18 in de Laser Radial. Er stond net als de afgelopen weken heel veel wind, met gevolg dat met name de jongste regelmatig al hun krachten moesten aanwenden om hun bootjes onder controle te houden, ook moesten velen moesten regelmatig het water uit de boot hozen.

zilver open podium met trainer

De Optimistklasse werd verdeeld in verschillende categorieën al naar ervaring en niveau. Bij de 12 goudzeilers welke de top vormen van de in de Optimist zeilende jeugd was het tot de laatste race spannend. Uiteindelijk won Darius Bérénos en werd hij bij de prijsuitreiking uit geroepen tot de kampioen van YSCO. Bruno Brouwers volgde hem op de voet en Bas van der Gulik werd derde. Roos Wind eindigde als beste meisje. Deze zeilers zullen samen met de als nummer 4 geëindigde Guillaume Montesant en het tweede meisje Anouk Wind komende zomer uitkomen op het continentaal kampioenschap in Antigua.

kampioenen optimist Berenos L, Laserradial Bongaertz R

In de categorie Optimist Zilver Open was Mats Steinmeijer de overtuigend de winnaar, gevolgd door Thaddeus de Silva Correa en India Schoen. In de Zilver YSCO categorie had Tijn Bruinsma een perfecte score, werd Sofia Nolles tweede en Kirsten Redeker derde. Heel spannend was de strijd om de prijzen in de categorie Brons, uiteindelijk zegevierde Marijn de Seriere gevolgd op een punt door Daan de Jong en Steff de Jong die derde werd. Bij de aller kleinsten en met de minste ervaring won Julius Versteeg, werd Naomi Odor tweede en was de derde plaats voor Wiek Herben.

In de Laser Radial klasse won Derek Bongaertz het kampioenschap. Bongaertz moest een van de 5 races overlaten aan Tijn van der Gulik die tweede werd maar won de overigen. Mariangela Fray eindigde als derde en heeft zich binnen een jaar in de top van de Laser Radial Klasse gevestigd, op basis van de resultaten van de laatste wedstrijden kan zij beschouwd worden als het beste meisje van Curaçao. Deze drie Laser Radial zeilers zullen volgende maand de Curaçaose eer verdedigen op het Caribbean Laser Championship op st. Maarten.

optimist goudzeilers 4

 

 

Foto’s: YSCO