CuracaoSPORT
CuracaoSPORT.com

Volleyballers uitgeschakeld in WK-kwalificatie

VOLLEYBAL — De nationale herenvolleybalploeg werd afgelopen weekeinde uitgeschakeld in de kwalificatie voor het Wereldkampioenschap dat in 2014 in Polen gespeeld wordt. Op Aruba speelde de ploeg een kwalificatietoernooi met Costa Rica, Antigua & Barbuda en het gastland.

De Curaçaose mannen verloren de eerste wedstrijd tegen Costa Rica en gingen in een spannend duel met 3-1 onderuit. De eerste set ging met 19-25 naar de Centraal-Amerikanen, maar Curaçao pakte de tweede set (29-27). In de derde set moest de door Hubert Petronia gecoachte ploeg weer het hoofd buigen voor de Costaricanen: 17-25. In de vierde set was het dus alles of niets voor de Curaçaoënaars en het scheelde weinig of de ploeg had nog een vijfde set weten af te dwingen: 26-28.

 

Door dat resultaat was het erop of eronder voor Curaçao in de middagwedstrijd tegen Aruba. De ploeg van Petronia begon voortvarend en greep de eerste set met 25-20. Dat gaf de burger moed. De Arubanen schudden even met het hoofd en vochten terug, hetgeen resulteerde in een 25-15 winst in de tweede set. In de derde ging het lange tijd gelijk op, maar in de slotfase was Curaçao de sterkste: 35-23. De vierde set werd zo cruciaal. Curaçao nam de leiding en bouwde die uit tot 23-19, waarna de ploeg evenwel niet doordrukte, maar verslapte. Daardoor kwamen de Arubanen terug en wisten de vierde set in extremis nog naar zich toe te trekken: 27-25.

 

In de vijfde set moest het dus gebeuren, met name voor Curaçao dat móest winnen om nog kans te maken op kwalificatie voor de volgende ronde. Lang zag het er goed uit voor de mannen van Petronia, want hij zag zijn ploeg een 13-9 voorsprong nemen. Dat dus in de beslissende vijfde set, die niet tot 25, maar tot 15 punten gaat. Toen was het alles of niets voor de Arubanen. Gesteund door hun fanatieke supporters presteerden zij het schier onmogelijke, ze gingen erop en erover: 15-13 voor Aruba.

 

Door die nederlaag was de kans op deelname aan het WK definitief verkeken voor de Curaçaose mannen. De wedstrijden tegen Antigua & Barbuda, eerst in de poule en daarna nog eens om de derde plaats in het toernooi, werden door Curaçao nog wel gewonnen, twee keer met 3-0 nog wel. Het waren evenwel wedstrijden om des keizers baard.

 

Een kleine pleister op de wonde was er nog wel voor Derwin Colina die de prijs kreeg voor beste ‘scorer’ van het toernooi.

 

Bron: http://www.amigoe.com